24 Ağustos 2017 Perşembe

Python Programlama Dili

Python bir programlama dilidir. Peki neden Python öğrenmeye başladık bizim uzmanlık alanımız PHP değil miydi? :D Bilindiğini üzere Lisede bilgisayar öğretmenliği yapmaktayım. Bu sene Ortaöğretim müfredatı değişti. Her zaman alışık olduğumuz paket programlama(word,Excel,Access,power point) artık ortaokula indirilerek liselerde tekrar öğretilmeme kararı alındı. Bunun üzerine Algoritma, Kodlama ve Robotik eğitim konuldu müfredatlara. Geçen sene öğrencilerime Algoritma gösterdim. Ardından Arduino programlamaya giriş yaptık. 10.Sınıflarımla Arduino programlamaya ve Raspberry Pi programlarına devam edeceğiz. 9.Sınıflara ise değişen müfredat gereği Algoritmadan sonra Python programlama anlatacağız. Çok hakim olmadığımdan bu programlama dilini hem öğreneceğim hem anlatacağım.

Python programlama dilini (eğer programlama bilginiz varsa) oldukça basit bulacaksınız. Dersimin her aşamasını oradan yaptığım tüm örnekleri diğer bilgisayar öğretmenlerinin faydalanması için siteme koyacağım. Takipte Kalın!

Python Türkçe okunuşu ile Piton, İngilizce okunuşu ile Paytın olan bu dilin adı yılan türü olan pitondan gelmese gerek diyerek ufak bir araştırma yaptım. Guido Van Rossum bu programlama dilini, The Monty Python adlı bir İngiliz komedi grubunun, Monty Python’s Flying Circus adlı gösterisinden esinlenerek adlandırmış. Bu da böyle bilinsin. Ama biz yine de Yılanlı programlama dili olarak bilelim.

Python programlama dili ile masaüstü programlama, oyun programlama, web programlama ve Ağ programlama gibi birçok alanda ürünler geliştirebiliriz.

Python programlama dili farklı platform ve işletim sistemlerinde çalışabiliyor sınırlaması yok. Windows, Linux gibi çok kullanılan işletim sistemlerinde çalışıyorsa bizim için sıkıntı yok J

O zaman kullandığımız işletim sistemine uygun bir Python programı indirelim. Python3 ile çalışacağız. Müfredatımız bunu uygun görmüş. Hem daha yeni hem de 2deki hatalarından arındırılmış bir sürüm.

Bu adresten öncelikle programımızı indirelim.  http://www.python.org/downloads Kurulumu çok basit next next next :D Sizi yönlendiriyor.


Derslerimize başlayalım… Esen Kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Hibernate Nedir?

Hibernate Nedir? Veritabanı işlemlerinde bize yardımcı olan, obje kavramından uzaklaşmadan işimize devam etmemizi sağlayan bir yapı. Artık...